Volem fer el debat tot i les traves administratives de l’Ajuntament

L’Assemblea d’entitats de l’Ateneu Coma-Cros organitzarà un debat-taula rodona sobre el futur d’aquest equipament el pròxim 8 de maig a partir de les 19h a la Coma-Cros. La convocatòria es fa tot i les traves administratives que ha imposat l’Ajuntament de Salt que requereix a les entitats organitzadores la taxa de 125€ per fer servir l’Auditori d’aquest espai, al·legant que es tracta d’un acte polític.

L’Assemblea ha convocat a les diferents candidatures municipals, les entitats de la vila, així com experts en temes d’espai públic per debatre sobre l’estat actual de l’equipament i sobre el model idoni per els veïns de Salt. Aquest acte es portarà a terme en un dels espais de la Coma-Cros a definir, donades les traves administratives que ha imposat l’Ajuntament.
En un primer moment, el consistori va denegar la petició de l’Auditori de la Coma-Cros a l’entitat membre de l’Assemblea 17190 UniverSalt per no disposar d’una assegurança de responsabilitat civil. Davant d’aquest fet, va ser l’entitat CAU de Salt qui va fer la instància per l’espai, ja que sí disposa d’aquest tipus d’assegurança. La resposta de l’Ajuntament, a dia 4 de maig, ha estat que cal pagar la taxa de 125€ euros en un termini màxim de dos dies (és a dir, data límit el 6 de maig, a dos dies del debat) per tractar-se d’un acte polític.

L’Assemblea d’entitats de l’Ateneu Coma-Cros no considerem que sigui justa aquesta taxa, donat que en les bases d’ús d’espais comuns de la Coma-Cros diuen que “les entitats de Salt podran fer ús dels espais comuns de la Factoria Cultural Coma-Cros”, i afegeix que “l’ús d’aquests espais serà gratuït per a les Entitats del municipi”. En el mateix document informa també que s’haurà de sol·licitar l’ús de l’espai amb un mínim de 15 dies d’antelació (es va presentar la sol·licitud el dia 20 d’abril), i que “l’Oficina tindrà l’obligació de respondre, en un termini màxim de 5 dies hàbils”, mentre que la resposta s’ha rebut el dia 4 de maig.
Pel que fa a l’argument que es tracta d’un acte polític, considerem que no és una justificació vàlida ja que tracta d’un acte organitzat per cap partit polític, sinó que convida a les candidatures i també altres entitats i persones a títol individual a debatre sobre un tema cabdal per la vida associativa de la població. Per tant, s’ha decidit que no es pagarà aquesta taxa i es buscarà un espai alternatiu però l’organització del debat segueix en peu.

Des de l’Assemblea es vol remarcar que aquestes traves administratives són reiterades en la política del govern local ja que, aquesta mateixa setmana, a l’entitat Espai Antiracista també se li han imposat unes taxes de més de 300€ per a la utilització de l’Ateneu i també se’ls ha denegat l’ús del pati de l’escola La Farga on es volia organitzar un debat sobre el dret a vot de les persones d’origen immigrant.
L’entitat el CAU en representació de l’Assemblea ha intentat reunir-se avui amb Alcaldia per trobar una alternativa a l’espai i des del consistori s’han negat a rebre’ls.

L’Assemblea de l’Ateneu Coma-Cros, per tant, us convoca a tots els ciutadans, entitats, i mitjans de comunicació que vulguin assistir al següent acte:

DEBAT-TAULA RODONA “EL FUTUR DE L’ATENEU COMA-CROS”
Data: 8 de maig del 2015
Hora: 19h
Lloc: Coma-Cros

Presentat i moderat pel Dr. Marco Aparicio, professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona. El debat estarà protagonitzat per diferents convidats i polítics i serà obert al públic en general.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s